Even in het Nederlands...

Ik vind het een gaaf idee, dat ik altijd zo veel bezoekers en studenten heb uit verschillende landen. En dat we allemaal met elkaar kunnen praten over kunst, in het Engels. Maar toch leek het me wel tijd voor een pagina in het Nederlands. 

Misschien heb je mijn werk zien hangen tijdens mijn eerste expositie weekend in Zeist en Amersfoort, op 9 en 10 december 2023. Of misschien ben je hier omdat je het prettiger vind om iets in het Nederlands te lezen. Ongeacht de reden, wens ik je welkom!

Ik ben dus Sabra, en ik woon al een hele tijd in Zeist. Daar werk ik sinds een paar jaar als beeldend kunstenaar. In 2023 werkte ik voor het eerst met de dirigent en componist Janneke Moes. Samen maakten we een werk, genaamd “A Whisper of Hope”, dat bestond uit een serie schilderijen en een unieke compositie, uitgevoerd door drie (!) koren, onder leiding van Janneke. Je kan de online expositie die ik gemaakt heb, hier bekijken.

 

Zoals je misschien wel ziet op deze website, maak ik ook Engelstalige online cursussen. Die cursussen zijn vooral gericht op het (her)ontdekken van je eigen creativiteit, terwijl je ook wat goede schildertechnieken leert. Ik vind het belangrijk dat iedereen die wil creëren, ook het gevoel heeft dat dat mag en kan. Soms lopen we tegen blokkades aan, die ons aangeleerd zijn. Dat je bijvoorbeeld te laat bent met leren. Of dat je geen talent hebt. Dat iets perse ‘mooi’ moet zijn, of aan de muur moet hangen. Dat soort dingen kunnen er voor zorgen dat je denkt; “het is niet meer aan mij besteed…”

En dat vind ik jammer. Want creëren is meer dan alleen maar ‘mooi’. Het is een proces waar je hersenen heel gelukkig van worden. Je kan veel dingen over jezelf, maar ook de wereld om je heen, ontdekken door het maken van kunst. Die kunst gaat waarschijnlijk nooit in het Rijksmuseum terecht komen, en dat is helemaal prima. Sterker nog, er zijn zat studenten die hun werk lekker voor zichzelf houden. Het maken en creëren is wat belangrijk is. 

En daar maak ik dus online video cursussen voor. 🙂

I use cookies to ensure you get the best experience on my website.